Pintaremontit kuvake

PINTAREMONTIT

Nano Finland logo
MASSALATTIAT

Lattiapinnoitustyöt vuosien kokemuksella. Vedeneristys, liukkauden esto, yleisilmeen parannus tai

sähkönjohtavuus – oli tarpeesi mikä vain,

nämä kaikki voidaan toteuttaa erilaisilla massalattiaratkaisuilla.

NANO FINLAND

Massalattia tarjoaa vaihtoehdon monenlaiseen tarpeeseen

OMINAISUUDET

Kestävyys: Massalattiat ovat yleensä erittäin kestäviä ja kulutusta kestäviä.
Helppo puhdistaa: Saumaton, tasainen ja suljettu pinta tekee massalattiasta helpon puhdistaa, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon tiloihin, joissa vaaditaan hyvää hygieniaa.
Monipuolisuus: Massalattioita voidaan käyttää erilaisissa tiloissa ja ne voivat mukautua eri muotoihin ja kokoihin.

 

KÄYTTÖKOHTEITA

Kaupalliset tilat: Massalattiat ovat suosittuja kaupallisissa tiloissa, kuten kaupoissa, ravintolakeittiöissä ja hotelleissa, joissa niiden kestävyys ja helppo huollettavuus ovat tärkeitä tekijöitä.
Teollisuustilat: Niiden kestävyys tekee massalattioista sopivia teollisuustiloihin, joissa lattialle kohdistuu raskaita kuormia ja kulutusta tai on tarve vedeneristykselle.
Huoneistot: Massalattioita voidaan käyttää myös asuintiloissa, erityisesti moderneissa ja minimalistisissa sisustuksissa, joissa halutaan saumatonta lattiapintaa. Kylpyhuoneisiin voidaan asentaa liukkautta estävä massalattia antislip-ominaisuudella, jolloin massalattia toimii myös vedeneristeenä.
Julkiset tilat: Massalattiat soveltuvat hyvin myös julkisiin tiloihin, kuten auloihin ja vastaanottoalueille, luoden yhtenäisen ja tyylikkään ilmeen.

 

MASSALATTIA TARPEESI MUKAAN

Polyuretaani-massalattia

 

 

Kun lattialta vaaditaan vedeneristyskykyä, parempaa ulkonäköä, liukkauden estoa, kemikaaliensietokykyä tai kulutuksen kestävyyttä.

PU Flex Bio on M1-luokiteltu VTT-sertifioitu EUFI29-23003817-C vedeneriste. Sitä voidaan käyttää mm. erilaisten altaiden pinnoittamiseen, lämmönjakohuoneisiin, IV- konehuoneisiin ja muihin tiloihin, joissa vaaditaan korkeampaa vedeneristys- ja kemikaaliensietokykyä verrattuna perinteisiin vedeneristeisiin.

Polyuretaani-massalattian käyttökohteita:
Teollisuus- ja varastotilat: Kun tarvitaan kestävää ja helposti puhdistettavaa
lattiapinnoitetta, joka tarjoaa myös hyvän kemikaalien sietokyvyn.

Elintarvike- ja laboratoriotilat: Kun tarvitaan hygieenistä, erinomaisesti kemikaaleja kestävää ja helposti puhdistettavaa lattiapinnoitetta.

Sairaalat ja terveydenhuollon tilat: Kun tarvitaan helposti puhdistettavaa ja desinfioitavaa lattiapinnoitetta.

Koulut, päiväkodit, liiketilat ja julkiset tilat: Kun tarvitaan hyvin kulutusta kestävää ja laajan värivalikoiman tarjoavaa lattiapinnoitetta.

Epoksi-massalattia
Kun lattialta vaaditaan parempaa ulkonäköä, liukkauden estoa, kovuutta tai pistekuorman kestävyyttä.

Epoksimassalattian käyttökohteita:

 • Teollisuus- ja varastotilat: Kun tarvitaan kovaa, iskunkestävää ja kemikaaleja sietävää lattiapinnoitetta.
 • Laboratoriot: Kun tarvitaan kemikaaleja sietävää ja helppohoitoista lattiapinnoitetta.
 • Elintarviketeollisuuden tilat: Kun tarvitaan hygieenistä ja helposti puhdistettavaa lattiapinnoitetta.
 • Kaupalliset ja julkiset tilat: Kun tarvitaan kestävää, helppohoitoista ja yleisilmeeltään siistiä lattiapinnoitetta.

ESD-lattia
Kun lattialta vaaditaan kykyä purkaa staattista sähköä, jolloin voidaan estääsähköinstrumenttien laiterikot.

Staattisen sähkön purkautumista ehkäisevä lattia on suunniteltu estämään staattisen sähkön kertyminen ja sen purkautuminen herkkiin elektronisiin komponentteihin.

Nämä lattiat ovat olennaisia tietyissä teollisuudenaloissa ja tiloissa, joissa staattinen sähkö voi aiheuttaa vahinkoa elektronisille laitteille.

ESD-lattian käyttökohteita:

 • Elektroniikkateollisuus: ESD-lattiat ovat välttämättömiä elektroniikan valmistus- ja kokoamistiloissa. Ne estävät staattisen sähkön aiheuttamat vahingot herkille elektronisille komponenteille.
 • Lääketeollisuus: ESD-lattioita käytetään lääketeollisuudessa, erityisesti tiloissa, joissa valmistetaan ja käsitellään lääketieteellisiä laitteita.
 • Laboratoriot: Tutkimus- ja tieteellisissä laboratorioissa, joissa käsitellään herkkiä mittauslaitteita ja elektronisia instrumentteja.
 • Datakeskukset: Datakeskuksissa, joissa on elektronisia laitteita ja palvelimia.

Lattioiden epoksi- ja uretaanimaalaukset
Kun lattialta vaaditaan hengittävyyttä. Esimerkiksi maanvaraisen lattian pinnoittaminen.

Epoksimaali ja uretaanimaali ovat molemmat monipuolisia maalityyppejä, ja niitä voidaan käyttää erilaisilla pinnoilla monissa eri käyttökohteissa.

 • Teollisuuden lattiat: Teollisuustilojen lattioiden päällystäminen, parempi kestävyys kemikaaleja ja kulutusta vastaan.
 • Varastotilat: Varastotilojen lattioiden päällystäminen, kestävämpi ja helposti puhdistettava pinta.
 • Laboratoriot: Laboratorioiden lattioiden päällystäminen, parempi kestävyys ja kemiallinen vastustuskyky.

Molemmat maalityypit tarjoavat erilaisia etuja, ja niiden valinta riippuu käyttökohteesta, altistumisolosuhteista ja tarvittavista ominaisuuksista, kuten kemiallisesta kestävyydestä, kulutuskestävyydestä ja tartuntakyvystä.

MONIKÄYTTÖINEN MASSALATTIA

OTA YHTEYTTÄ JA TILAA ILMAINEN KARTOITUSKÄYNTI NIIN SAAT TARJOUKSEN!

TILAA ILMAINEN KARTOITUSKÄYNTI

Markkinointilupa

PINTOJEN KORJAUKSET JA HUONEISTOREMONTIT

Nano Finland Oy on remonttien ammattilainen.

Nano Finland huolto

NF COAT - pintaremontti

Sisältää kylpyhuoneeseen tehtävän monivaihepesun ja tarvittaessa homepesun, laattasaumojen vaihdot, laattakiinnitykset, silikonien vaihdot ja suojapinnoitukset.

Nano Finland huolto

NF Floor - pintaremontti

Sisältää kylpyhuoneeseen tehtävän massalattian kuivatuksineen.
Pakettiin on mahdollista liittää myös NF Coat – pintaremontti seinille.

Nano Finland huolto

Huoneistoremontit

Kokonaisvaltainen huoneistoremontointi kattaen kaikki remontoinnin osa-alueet

esim. maalaukset, laminaatit, vinyylit, parketit, kalusteasennukset ja LVIS-työt.

Nano Finland huolto

Massalattiat

Kokonaisvaltainen kylpyhuoneremontti kannattaa, kun pintaremontoimalla ei päästä haluttuun lopputulokseen. Täysremontti kattaa laatoitukset, kalusteasennukset ja LVIS-työt.

Kylpyhuoneen vedeneristys estää kosteusvaurioilta

Kylpyhuoneen vedeneristys on äärimmäisen tärkeä osa kylpyhuoneremonttia tai uuden kylpyhuoneen rakentamista. Vedeneristyksen pääasiallinen tehtävä on estää veden pääsy kylpyhuoneen rakenteisiin ja siten suojella niitä kosteuden aiheuttamilta vaurioilta.

Kosteusongelmat voivat aiheuttaa vakavia haittoja kylpyhuoneessa, mikäli vedeneristystä ei ole tehty asianmukaisesti. Jos vesi pääsee tunkeutumaan seinien, lattian tai muiden rakenteiden läpi, se voi aiheuttaa home- ja lahovaurioita. Homekasvusto voi levitä nopeasti ja vaikuttaa sekä terveyteesi että asunnon arvoon negatiivisesti.

Lisäksi kosteus voi heikentää rakenteiden kestävyyttä ja aiheuttaa halkeamia sekä rapautumista. Tämän seurauksena koko kylpyhuone saattaa joutua remontoitavaksi ennenaikaisesti, mikä tulee huomattavasti kalliimmaksi kuin asianmukainen vedeneristys alusta asti.

Nano Finland auttaa ja palvelee kylpyhuoneen pintaremonteissa – oli kyseessä laatoitettu tai muovimatollinen kylpyhuone.

Ota meihin yhteyttä, tarkemmat yhteystiedot näet täältä.

Vedeneristys ennaltaehkäisee myös vesivahinkojen leviämistä muihin tiloihin

Vedeneristyksen avulla voit myös estää vesivahinkojen leviämisen muihin tiloihin. Ilman asianmukaista vedeneristystä vesi voi imeytyä seinien läpi esimerkiksi viereiseen huoneeseen tai alakertaan, mikä taas aiheuttaa mittavia vahinkoja myös muille alueille asunnossasi.

Vedeneristys auttaa pitämään kylpyhuoneesi sekä muut tilat turvallisena ja kestävänä pitkällä aikavälillä. Laadukas vedeneristys takaa, että voit nauttia kylpyhuoneestasi huolettomasti ilman pelkoa kosteusongelmista tai että vesivahinko leviää muihin tiloihin.

Kun suunnittelet kylpyhuoneremonttia tai uuden kylpyhuoneen rakentamista, varmista aina, että vedeneristys tehdään asianmukaisesti. Konsultoi ammattilaista ja käytä laadukkaita materiaaleja varmistaaksesi parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Vedeneristyksen ABC

Kylpyhuoneen vedeneristys sisältää periaatteita, jotka on otettava huomioon vedeneristyksen suunnittelussa ja toteutuksessa.

 • Vedeneristyksen suunnittelussa on ensisijaisen tärkeää ottaa mukaan asiantuntija, joka tuntee paitsi vedeneristystuotteet myös rakentamismääräykset ja on sertifioitu vedeneristäjä. Asiantuntijan ohjauksella varmistetaan, että valitut materiaalit ja menetelmät ovat paitsi laadukkaita myös soveltuvat kylpyhuoneen olosuhteisiin.
 • Budjetti on toki aina tärkeä tekijä, mutta vedeneristyksen kohdalla laatu ei saa jäädä sivuseikaksi. Sijoittaminen laadukkaisiin vedeneristystuotteisiin ja ammattitaitoiseen työhön maksaa itsensä takaisin pitkällä tähtäimellä, kun vältetään kosteusvauriot ja niiden korjauskustannukset.
 • Huolellinen suunnittelu on avain vedeneristyksen onnistumiseen. Suunniteltaessa on kiinnitettävä erityistä huomiota liitosten, kulmien ja läpivientien asianmukaiseen tiivistämiseen. Asennusvaiheessa on tärkeää noudattaa tarkasti valmistajan ohjeita ja käyttää oikeita työvälineitä varmistaakseen vedeneristyksen tehokkuuden.
 • Vedeneristyksen elinkaaren pidentämiseksi ja sen toimivuuden varmistamiseksi on suositeltavaa suorittaa säännöllistä huoltoa. 

Kylpyhuoneen vedeneristys vaatii huolellista suunnittelua, laadukkaita materiaaleja ja ammattitaitoista asennusta. Nämä tekijät yhdessä varmistavat, että kylpyhuoneesi säilyy kuivana ja turvallisena vuosien ajan, ja vältät tarpeettomat korjauskustannukset ja huolet.

Yleisimmät virheet kylpyhuoneen vedeneristyksessä

Vedeneristys on kriittinen osa kylpyhuone- ja muiden kosteiden tilojen rakentamista, ja kylpyhuoneremonteissa täytyy olla tarkkana välttyäkseen virheiltä vedeneristyksen suhteen. Tässä on tarkempi tarkastelu vedeneristyksen tyypillisimmistä virheistä:

 • Liian ohut vedeneristyskalvo: Yksi yleisimmistä virheistä vedeneristyksessä on se, että käytetty vedeneristyskalvo ei ole tarpeeksi paksu. Liian ohut kalvo ei tarjoa riittävää suojaa kosteudelta ja voi helposti vaurioitua esimerkiksi rakennusvaiheessa tai käytön aikana. Riittävän paksun ja laadukkaan vedeneristyskalvon valitseminen on ensisijaisen tärkeää pitkäaikaisen suojaavan toimivuuden kannalta.
 • Asennusohjeita ei tunneta riittävän hyvin: Vedeneristyksen asennus vaatii tarkan noudattamisen valmistajan antamista asennusohjeista. Virheet voivat syntyä, kun vedeneristyksen tekijä ei ole perehtynyt asianmukaisesti käytettyjen eristystuotteiden asennusohjeisiin. Esimerkiksi liitosten, kulmien ja läpivientien asianmukainen tiivistäminen vaatii erityistä huolellisuutta, ja ohjeiden noudattaminen on välttämätöntä pitävän vedeneristyksen varmistamiseksi.
 • Lattiakaivon liittymän virheet: Lattiakaivon ympärillä oleva vedeneristys on erityisen kriittinen kohta. Virheet voivat syntyä, kun lattiakaivon liittymä on tehty väärin. Huolimaton liitos voi johtaa vuotoihin ja kosteuden pääsyyn rakenteisiin. Lattiakaivon oikeanlaisen tiivistämisen varmistaminen on olennaista estämään kosteusvauriot.
 • Heikko kynnyskorotus: Kynnyskorotuksen puutteet voivat olla toinen vedeneristyksessä tehtävien virheiden aiheuttaja. Jos kynnyskorotus kuivaan tilaan päin on tehty puutteellisesti tai laiminlyöty, kosteus voi siirtyä kylpyhuoneen märältä alueelta kuivaan tilaan, aiheuttaen vahinkoja ja homeongelmia.

Kylpyhuoneen vedeneristyksen määräykset määrittää asennustyön

Määräysten mukaisesti toteutetut vedeneristykset estävät kosteuden pääsyn rakenteisiin ja näin vähentävät homeen ja lahovaurioiden riskiä.

Vedeneristyksen puuttuminen tai virheellinen toteutus voi johtaa rakenteiden heikentymiseen ajan mittaan. Kun asentaja tuntee vesieristyksen määräykset sekä osaa noudattaa näitä asennustyössä, varmistetaan rakenteiden pitkäikäisyys ja vähennetään tarvetta korjauksille.

Ammattitaitoinen asentaja osaa soveltaa määräyksiä käytännössä ja varmistaa, että vedeneristys täyttää kaikki vaatimukset.

Asentajan on ymmärrettävä erilaisten rakennusmateriaalien ja -rakenteiden ominaisuudet sekä niiden vuorovaikutus kosteuden kanssa. Tekninen tietämys auttaa asentajaa valitsemaan oikeat vedeneristystuotteet ja soveltamaan niitä tehokkaasti, huomioiden vedeneristyksen määräykset.